Aanmelden kookserie voor kinderen

Fikks organiseert jaarlijks een aantal kookseries. Per kookserie kunnen er 15 kinderen meedoen. Een kookserie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 8 kooklessen gebaseerd op 'Super Chefs' van het voedingscentrum. Deze lessen worden gegeven door Mama Mascha.
  • 2 buitenuitjes. Tijdens een buitenuitje gaan we naar een boerderij om te kijken waar biologische melk vandaan komt, of een sportbedrijf om te zien wat een topsporter allemaal eet, of doen we een supermarktsafari of een ander uitje naar een bedrijf dat veel van gezonde voeding weet of waar gezonde voeding vandaan komt.
  • De laatste kookles van Mama Mascha wordt feestelijk afgesloten in een foodtruck die wordt geplaatst in een wijk waar de kinderen (dichtbij) wonen, zodat de kinderkoks aan familie, vriendjes, vriendinnetjes en buurtbewoners kunnen laten zie wat zij de afgelopen weken hebben geleerd.

De kookseries zijn geschikt voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs. De kinderen moeten d.m.v. eigen vervoer op de kooklocatie(s) kunnen komen.

fikks-fikksen

Data kookseries

De kooklessen zijn in beginsel op vrijdagmiddag van 15.00-17.00 en vinden plaats in wijkcentrum de As (Weegbree 72). De aanvangstijdstippen van de buitenuitjes worden nog bepaald.

Voorlopige data

Kookserie 1:

april: 3, 8, 17, 24

mei: 15, 20, 29

juni: 5, 12, 19, 26

Na opgave volgt een definitief schema.

DEZE KOOKSERIE IS KOMEN TE VERVALLEN IVM CORNA!

Voorlopige data

Kookserie 2:

september: 11 (OPENING), 18, 25

oktober: 2, 9, 23, 30

november: 6, 13

Na opgave volgt een definitief schema.

DEZE KOOKSERIE IS VOL!

Voorlopige data

Kookserie 3:

november: 20, 27

december: 11, 18

januari (2021): 8, 15, 22, 29

februari (2021): 5, 12,

Maart (2021): 5

Na opgave volgt een definitief schema.

DEZE KOOKSERIE IS VOL!

De kookseries uit de pilot van Fikks zijn inmiddels vol. Fijn voor Fikks maar jammer voor jou! Hopelijk komt er een vervolg op de pilot. Ben je geïnteresseerd om dan deel te nemen aan een kookserie, laat dan je gegevens alvast achter via onze contactpagina achterlaten Wij houden je dan op de hoogte van onze plannen.

Binnen twee weken na aanmelding hoor je of we je hebben kunnen plaatsen en wat de definitieve data van de kookserie zijn.

Logo Kinderkookschool Heerenveen