Kookvriend van fikks

In 2018 had bijna 11,9 procent van de 4 tot 12-jarigen en 11,6 procent van de 12 tot 16-jarigen overgewicht. Het hebben van overgewicht kan vervelende gevolgen hebben voor kinderen. Ze worden gepest en zitten daardoor minder goed in hun vel. Dit vergroot de kans op een lage zelfwaardering en andere problemen, zoals verdriet en eenzaamheid. Daarnaast leidt overgewicht in de kindertijd vaak (bij tachtig procent van de kinderen) tot overgewicht of obesitas op volwassen leeftijd.

Een belangrijke risicofactor bij overgewicht is ongezond eetgedrag. Tijdens hun jeugd leren kinderen wat eten en bewegen inhoudt door de voorbeelden die ze vanuit huis en de maatschappij meekrijgen. Fikks wil een bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl bij kinderen. Dat wil zij doen door kinderen te laten ervaren hoe lekker gezond eten is en hoe leuk het kan zijn om (samen) eten te bereiden. Als kinderen opgroeien met een gezonde leefstijl, wordt dit hun hele leven de normaalste zaak van de wereld.

Fikks is een ideële kinderkookschool en is daarom een stichting zonder winstoogmerk. Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen de mogelijkheid moet kunnen krijgen om de kookseries van Fikks te volgen, willen wij de eigen bijdrage van kinderen en scholen zo laag mogelijk houden. Dat betekent wel dat fikks afhankelijk is van bijdragen van bedrijven en instellingen om de kookseries aan te kunnen bieden.

Wil jij (als bedrijf) fikks ondersteunen? Dat kan door kookvriend van fikks te worden.  We kijken graag samen met jou naar de bijdrage die jij of jouw bedrijf kan leveren aan Fikks. Natuurlijk kijken we dan ook naar wat Fikks voor jou kan betekenen.

Als je het formulier invult, nemen wij contact met je op. Je mag ook mailen naar: info@receptvandetoekomst.nl

    fikks-fikksen

    Deze organisaties zijn al kookvriend van fikks